De wachttijden om een examen te reserveren lopen op tot 6 maanden. Iemand heeft de schuld en iemand moet de schuld krijgen.

Dat ligt aan de instructeurs die leerlingen onvoldoende voorbereid aan het examen laten deelnemen. Er lopen teveel instructeurs rond die hun vak niet verstaan en er lopen teveel boeven rond die van examens doen een verdienmodel maken.

De tenlastelegging door het CBR is geformuleerd. Juridisch is vervolging een beetje gecompliceerd, dus weet je wat: Wij presenteren de consument wie een goede is en wie een slechte. Die slechte krijgt geen klanten meer en dan hoepelt hij/ zij vanzelf op waardoor de wachttijd afneemt.

Is jouw slagingspercentage hoog, ben je een goede, is jouw slagingspercentage 50% ben je een minkukel en is jouw slagingspercentage nog lager, behoor je thuis in de EBI in Vught.

Iedereen doet zijn stinkende best om niet op de brandstapel te belanden, want het slagingspercentage is heilig verklaard, ongeacht hoe dat slagingspercentage is ontstaan.

Op zijn minst opmerkelijk:

Met de invoering van publicatie van slagingspercentages is de wachttijd niet afgenomen, maar toegenomen. Er moet blijkbaar meer aan de hand zijn. Het is de nasleep van Corona. Het zal wel.

Omdat de wachttijden voor een examen tot een half jaar oplopen, wordt de rijschool gedwongen in de glazen bol te kijken van zal deze leerling tegen die tijd examenrijp zijn? Dit beïnvloedt het slagingspercentage nadelig en wordt de instructeur erop afgerekend.

Omdat de wachttijden voor een examen tot een half jaar oplopen, ontstaat bij de leerling de angst: Als ik nu niet slaag, duurt het weer eeuwen. Dat is de Goden verzoeken en derhalve presteert de leerling onder de maat. Ook dit wordt de instructeur verweten.

Examengericht opleiden:

Staat het slagingspercentage van de rijschool onder druk of wil die rijschool tenminste 80% gepubliceerd zien, wordt van de rijopleiding een examen doen opleiding gemaakt. De mindere talenten scheld je de auto uit en de Tussentijdse Toets zit standaard in het pakket. Die mindere talenten gaan bij Minkukel de rijopleiding afmaken.

Datavervuiling:

In hoeverre is bij de publicatie van slagingspercentages sprake van datavervuiling?

Degene met een slagingspercentage van 50%  is de minkukel.

Degene met het slagingspercentage van 80% is de topper.

Minkukel plant geen tussentijdse toetsen. Topper plant standaard iedereen de tussentijdse toets.

De rekensom bij 100 leerlingen van Minkukel  en bij 100 leerlingen van Topper:

Wie is hier de betere rijschool? Degene met een slagingspercentage van 50% of degene met het slagingspercentage van 80%?

Stel nu ook maar eens de vraag: Wie levert uiteindelijk de betere rijbewijshouder: Minkukel of Topper?

 

Moord en brand:

Nu verdwijnt voorlopig de tussentijdse toets en iedereen schreeuwt moord en brand.

 

Géén aandacht voor examineren:

Zou ook naar het korps examinatoren gekeken moeten worden om het lage slagingspercentage te verklaren?

Stel je aan Minkukel de vraag: Maakt het verschil wie er examineert? Minkukel roept: Jazeker.

Stel je aan Topper de vraag: Maakt het verschil wie er examineert? Topper roept. Nee, eigenlijk niet.

Stel je de vraag aan de auteur: Maakt het verschil wie er examineert? De auteur roept: Jazeker.

Waarom ben je daar zo stellig in? Omdat ik het antwoord niet weet op waarom ik bij examinator A, B, C, D, E, F 100% scoor en

bij examinator G, H, I, J, 0% scoor.

Heb je daar een verklaring voor? De kracht van mijn antwoord moet zitten in de klinische verklaring en dat doe je door je in eerste instantie kwetsbaar op te stellen. Informeer bij collega's die ook minkukel zijn en dat zijn er heel veel, krijg je het antwoord liever niet G, H, I, J. Druk ik me voorzichtig uit: Zou examinator G, H. I en J onbewust een vooringenomen standpunt hebben ingenomen?

Dikke, grote wijsvinger:

Onder elke boom liggen rotte appels, of die boom in de tuin van het CBR staat of in de tuin van de 14.000 instructeurs. Wat mij steekt: De dikke grote wijsvinger is alleen gericht op de instructeurs. Er worden ook veel examineerfouten gemaakt.

Ligt het nu aan het lage slagingspercentage alleen dat de wachttijden bizar lang zijn? Het ministerie en 2e Kamer zijn het erover eens dat de Tussentijdse toets een te grote aanslag is op de examencapaciteit. Is het CBR selectief loslippig? In het verleden, voor de Coronatijd viel het wel mee met de wachttijden en ook toen werd er driftig gebruik gemaakt van de Tussentijdse Toets.

Big reset:

Wat is nu toch de werkelijke reden van die lange wachttijden? Dat slagingspercentage is sinds de oprichting in 1927 zo ongeveer hetzelfde. Je zou gaan denken dat dit slagingspercentage kunstmatig op 50% wordt gehouden om ook bij het CBR met de big reset te komen.